AFİYET OLSUN -> sayfa sonunda yer kalmayınca peşinen yapabileceğine inanarak söylenmiş bir söz :>
1. Tencere alınır.
2. Tencereye
3. Tencere
4. Yüksek ateşte su kaynatılır.
5. Yarım paket makarna kaynamış suya salınır. fiile dikkat :>
6. 7-8 dk boyunca "arada" karıştırarak pişirilir.
7. İstediğimiz kıvama gelip gelmediği kontrol edilir. (Ye!)
8. Makarnanın suyu süzgeçte süzülür. (Musluğu aç! Makarnayı soğuk su altında 1-2 dk gezdir.)
9.Boş kalan makarna tenceresi ocağa alınır. (Kısık ateş)
10. Bir tatlı kaşığı dolusu margarin tencereye konur.
11. Yağ erimeye başlayınca bir tatlı kaşığı salça eklenir (baharat - tuz)
12. 1-2 dk ikisi karıştırılır.
13. Makarna sosa eklenir. Hepsi tencerede 1-2 dk karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.
B.
evet, görüldüğü gibi ne yapmamız ve ne yapmamamız gerektiğini buradan öğrenebiliyoruz. bu formülle ben bile başarıya yelken açtıysam insanlığın geri kalanı makarna kavramına çağ atlatır buna inanıyorum...
2 yorum:
sevgili rüknettin,
naçizane bir kaç öneride bulunmak isterim: 1. makarna haşlandıktan sonra tutup tekrar soğuk suyun altına sokarsan ne olur? şok geçirir. sertleşir. insanın dişine yapışan kıvama gelir. bundan kaçınalım azizim!
2. margarinle değil, sıvıyağ ile kavurman çok daha yerinde bir hareket olur. zira margarin hem sağlık açısından zararlı, hem de bir şeyi kavururken kullanılırsa extra zararlı.. hadi onu geçelim de, makarnanın üstünde donuk donuk olur o yağ. damağına yapışır insanın.
3. salçayla yetinme. biraz sarımsak -biliyorum normalde "sarmısak" yazılıyor ama bu bana kepelek demek kadar tuhaf geliyor- kavur yağla birlikte, fesleğen at biraz.. hayatı güzelleştirelim, öyle değil mi güzel dost?
4. böyle gurme havalarında yazdım ama öyle yetenekli metenekli bi insan da değilim ya neyse selamlar.. huzurlarınızdan ayrılıyorum.
not: bu arada azeriler kepelek değil, kelebek dediğimiz için bize gülüyorlar da espri ordan :)
eyvah tarifin sahibi görmesin bunları :D
Yorum Gönder