sade tasarımıyla gözü en az yoran, boktan içeriğiyle beyni hiç yormayan blog ödülü - 2009

26 Ocak 2014 Pazar

bilal erdoğan - ibretlik anekdot

ÇOK ETKİLENDİYİM Bİ HİKAYE OKUDUKTAN SONRA AMİN DEMENİZ DİLEYİLE
MEROPE'UN UYARISIYLA GELEN EDIT: GENÇLER AŞAĞIDA OKUYACAĞINIZ ANEKDOT ŞAŞIRTICI VE BEYNİN ÖN LOBUNDA KALICI HASARA YOL AÇABİLİCİ BİRTAKIM UNSURLAR İÇERİR. BU UNSURLARDAN KORUNMANIZ İÇİN GEREKLİ GENEL MANTIK BİLGİLERİ İSE METNİN HEMEN ALTINDA VERİLMİŞTİR AMİN



burda benim takıldığım o kadar çok mevzu var ki... listelemek gerekirse:
1. yaklaşık 1.80 boyunda olduğunu tahmin ettiğim bir insanın, yürürken iki ayağı üstünde dua eden bir karınca görmesi

1.1. karıncanın dua ettiğinin varsayılması. burnunu karıştırıyor olamaz mıydı? bence olabilir. zaten hayatında bir kez bile cumaya gitmiş bir insan, camide burnunu karıştıran amca popülasyonundan bile, ibadetle burun karıştırmanın aslında iç içe kavramlar olduğu çıkarımını yapabili. hatta şeytanın adem'e secde etmemesinin arkasında yatanın bu olduğu rivayet edilir.

2. hikayeye göre yağmur duası çok tutunca ortalığı sel götürmüş. lütfen kendimize gelelim; bu iyi bir şey değil. azıcık bir su baskını dahi olduysa, en başta karınca ölmüştür. bu işin bir kararı yok mu? trafiğin felç olmasını saymıyorum bile. belki de "alalh cc" ile "h.z. süleyman" [sic] arasındaki o efsanevi diyalog sırasında karınca ölümle pençeleşiyordu.

2.1. karıncanın duasına bir insanın amin demesiyle karıncayı boğacak bir yağmur yağması, insan ve karıncanın tanrı karşısında eşit olmadığı anlamına gelmez mi? "yaratılmışların en yücesi" geyiğini falan bir kenara bırakalım. mesela siz tanrıdan bir rolls royce dileseniz ve tanrı size rolls royce verdiğinde, ötv'si yüzünden yiyecek ekmeğe muhtaç kalsanız, bu duaya amin diyeni yakalayıp dövmez misiniz? ben olsam döverim, ama önce bi tur atarım tabii rolls royce'la. bir de facebook'a koymak için aracın ön panelinin de kadraja dahil olduğu bir fotoğraf çekip "hoff trafikkk" yazarım.

2.2. ya karınca "her gün üstümüze basıp bizi ezen insanlara nalet olsun?" deseydi ve h.z. süleyman sığ vizyonuyla "aa iki ayağı üstünde bir karınca. muhtemelen yağmur duası ediyor. dur şuna bi kıyak çekelim amin!" deseydi ne olacaktı? ya götü boklu bir karınca tarafından bütün insanlık helak olsaydı? (bu maddeyi sadece helak kelimesini kullanmak için yazdım. biliyorsunuz, içinde helak kelimesi geçmeyen metnin dini bir metin olması çok zor)

3. kimse amin demediği için duaların kabul edilmemesi biraz saçma geldi açıkçası. aslında bu noktada çok önemli bir mesaj da veriliyor olabilir. yalnız başına fiş veya prizle devreyi tamamlamak mümkün değil. işte öğrenmemiz gereken bu. kıssadan çıkarılacak hisse tam olarak bu. artı kutbu bağladın. ya eksi kutup? sonuç olarak her şey kendine döner. hepimiz bir gün tanrıya döneceğiz ama biz dua ettiğimizde tanrının bize dönmesi garanti değil.

4. koskoca metinde sadece bir yerde nokta kullanılmış, onda da yanlış kullanılmış.

hutbemi, sabah gazetesinin verdiği mesnevi'den bir alıntıyla bitirmek istiyorum: "salih'in devesi görünüşte deveydi. o zalim kavim, bilgisizlik yüzünden deveyi kesti". burada deveyle kastedilen söz olabilir. hepinize gani gani akıl sağlığı diliyorum.

2 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

bu işe ne DİYİYOYRsun ibrahim, anlamadım ben.
ayrıca sanırım bunu okumak kalıcı beyin hasarı veriyor. uyarı konulmalı.

Hüseyin Tır dedi ki...

okuyucularımı her zaman dinlediğimi her fırsatta dile getirmişimdir. ova'yı da dinleyerek, yazıya bilal erdoğan anekdotuna giriş kılavuzu ekledim. beyinde hasar oluşmaması için, yazılanları okuyunuz