sade tasarımıyla gözü en az yoran, boktan içeriğiyle beyni hiç yormayan blog ödülü - 2009

1 Şubat 2010 Pazartesi

çağımızın en büyük paradoksu hdtv reklamları

şimdi efendim son zamanlarda böyle bir şey peyda oldu... nedir bu şey? bilmemkaç bine bilmemkaç bin çözünürlüklü hay definişın teknolocisine sahip televizyon. bu televizyoncukların reklamlarındaki en yaygın argüman ise görüntüdeki en ufak detaya inerek düzenin bir nevi kaotik yapısını gözler önüne sermek. neyden bahsettiğimi çok iyi biliyorsunuz. şimdiye kadar adamın gerilip gerilip topa vuruşunu izlemişiz meğerse bu reklamlara göre. hd tv ise bize topa vurulduğu an çimlerin yerinden sökülmesini, sularının silkelenmesini, kramponların aralarının toprakla dolmasını, topa vururken baldırlardaki yağların boing boing diye dalgalanmasını falan gösteriyor. peki efendim şimdi rukneddîn cevdet kekremsi sormamı madem bizim televizyon 1968 model bir blaupunkt iken reklamda gösterilen onca ayrıntıyı nasıl görüyoruz? işte çağımızın paradoksu budur efendim. standart definişın bir televizyonda hd reklamını nasıl seyrettiğimiz size de ilginç gelmiyor mu aziz dostlarım, tavşan kardeşlerim?

7 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ah evet, bu konuya el atılması nihayet çok yerinde olmuş :)

Hüseyin Tır dedi ki...

birilerinin bu sömürü düzenine dur demesi gerekiyordu azizim

Pastafaryan dedi ki...

Evet ya katılıyorum. Madem olay iki cırtlak kırmızı mavi, yok yüzen balığın pullarının vıçvıç dalgalanması... Ne diye 4 milyara tv satıyo bunlar? Hıı?

tia dedi ki...

yerinde tespitlerin için seni tebrik ediyorum yeğenim.:))

kamiharbirando dedi ki...

peki 55' full hd 200 hz led tv alıp, eve gidip, 640x480 çözünürlükte 50 hz yayın yapan flash tvnin desti izdivaç programını izlemek nedir? hdtv reklamı saçmaysa; bu 10 kat daha saçma be yankinyo!

Alper dedi ki...

o reklamda gördüğün kalitenin 10 kat daha fazlasını düşün. eğer HD tv olsa o reklamı daha canlı izliyor olacaktın. etrafa ağır ağır dağılan su damlacıklarını daha net görecektin saydamlıkları içini hoplatacaktı. olay bu işte

Hüseyin Tır dedi ki...

@alper
ben onları kendi televizyonumda da gördüm ama bilmem başkasını :F

@kamiharbirando
yulaf