sade tasarımıyla gözü en az yoran, boktan içeriğiyle beyni hiç yormayan blog ödülü - 2009

1 Şubat 2010 Pazartesi

makarna tarifi

başlığa boşaltım sisteminizle güldüğünüzü görür gibiyim. makarnanın tarifi olmaz çünkü. insan doğar, büyür, makarna yapar ve ölür; bir nevî built-in bir yetenek, daha doğrusu bir yetidir çünkü makarna yapmak. insanlar düşünce gücüyle bile makarna yapabilir sanırız fakat makarna yapmakta zorlanan insanlar da vardır dünyada. bunlardan biri de bendim. daha önce birkaç makarna yapma girişiminde san marino milli takımı kadar başarısız olmuştum. daha sonra bu tariflerde bir şeyin eksik olduğunu fark ettim. birinin o şeyi tamamlaması gerekiyordu. işte o tarifi buldum ve siz sevgili kişi ya da kurumlarla paylaşıyorum. tarif aslına uygun olsun diye orijinali üzerinde hiçbir oynama yapılmamış, en ince ayrıntısına kadar direkt olarak bloga geçirilmiştir.

AFİYET OLSUN -> sayfa sonunda yer kalmayınca peşinen yapabileceğine inanarak söylenmiş bir söz :>

1. Tencere alınır.
2. Tencereye 3/2 2/3 oranında soğuk su konulur.
3. Tencereye ocağa alınır.
4. Yüksek ateşte su kaynatılır.
5. Yarım paket makarna kaynamış suya salınır. fiile dikkat :>
6. 7-8 dk boyunca "arada" karıştırarak pişirilir.
7. İstediğimiz kıvama gelip gelmediği kontrol edilir. (Ye!)
8. Makarnanın suyu süzgeçte süzülür. (Musluğu aç! Makarnayı soğuk su altında 1-2 dk gezdir.)
9.Boş kalan makarna tenceresi ocağa alınır. (Kısık ateş)
10. Bir tatlı kaşığı dolusu margarin tencereye konur.
11. Yağ erimeye başlayınca bir tatlı kaşığı salça eklenir (baharat - tuz)
12. 1-2 dk ikisi karıştırılır.
13. Makarna sosa eklenir. Hepsi tencerede 1-2 dk karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.

B.

evet, görüldüğü gibi ne yapmamız ve ne yapmamamız gerektiğini buradan öğrenebiliyoruz. bu formülle ben bile başarıya yelken açtıysam insanlığın geri kalanı makarna kavramına çağ atlatır buna inanıyorum...

2 yorum:

baskasininsesi dedi ki...

sevgili rüknettin,
naçizane bir kaç öneride bulunmak isterim: 1. makarna haşlandıktan sonra tutup tekrar soğuk suyun altına sokarsan ne olur? şok geçirir. sertleşir. insanın dişine yapışan kıvama gelir. bundan kaçınalım azizim!
2. margarinle değil, sıvıyağ ile kavurman çok daha yerinde bir hareket olur. zira margarin hem sağlık açısından zararlı, hem de bir şeyi kavururken kullanılırsa extra zararlı.. hadi onu geçelim de, makarnanın üstünde donuk donuk olur o yağ. damağına yapışır insanın.
3. salçayla yetinme. biraz sarımsak -biliyorum normalde "sarmısak" yazılıyor ama bu bana kepelek demek kadar tuhaf geliyor- kavur yağla birlikte, fesleğen at biraz.. hayatı güzelleştirelim, öyle değil mi güzel dost?
4. böyle gurme havalarında yazdım ama öyle yetenekli metenekli bi insan da değilim ya neyse selamlar.. huzurlarınızdan ayrılıyorum.
not: bu arada azeriler kepelek değil, kelebek dediğimiz için bize gülüyorlar da espri ordan :)

Hüseyin Tır dedi ki...

eyvah tarifin sahibi görmesin bunları :D