sade tasarımıyla gözü en az yoran, boktan içeriğiyle beyni hiç yormayan blog ödülü - 2009

9 Kasım 2009 Pazartesi

jenerik öğretmen sözleri

çoğumuzun üzülerek, çocuk sahibi olanların artı bir de dehşete düşerek fark ettiği bir özellik vardır: öğretmenlik özelliği. biricik yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin en yüksek erdem sahibi insanlar olması beklenirken, daha doğrusu gerekirken, özellikle belli bir yaşı geçmiş ve belli ideolojiler desteklediği için ilkokul öğretmeni olmuş vatandaşlarımızın genelinin insanın ağzını açık bırakacak derecede yüzeysel ve ağzını her açtığında klişeler açığa çıkaran, zihnindeki boşluktan adeta çürümüş beyin parçacıkları akıtan bir insan güruhu olması hepimizin bir dönem ya kanını dondurmuş ya da alay konusu olmuştur. ilginç olan ise, bu standartlara uymayan öğretmenlerin, ve hatta üniversitedeki hocaların dışlanması ve diğer türe alışmış öğrenciler tarafından bile yadırganmasıdır. peki bu giriş bölümünü neden yaptım? canım istediği için. burada asıl belirtmek istediğim ise ilkokul öğretmenlerinin %90'ının söylediği garip sözlerdir. örnek vermek gerekirse:

1- sen her sakallıyı deden mi sanıyorsun?

genelde öğrenci sıfatı, zamiri falan birbirine karıştırınca veya 1 ile -1 arasındaki farkı anlayamadığında bir anda açığa çıkar bu söz. neden illa bu kalıplaşmış deyiş kullanılır bilinmez.

kutsal öğrenci cevabı: sanıyorum ulan sanıyorum! karşı yönden ne gelse dedem sanıyorum, ne olacak? çöp arabasını dedem sanmışlığım var seni ne ilgilendir... aa... dede sen nerden çıktın?

2- türkiyeden 1 liraya alıyorlar kumaşı, 100 liraya pantolon olarak satıyorlar! veya alıyorlar kilosu 8 liraya fındığı, paketleyip 150 gramı 1.5 liraya çikolata olarak satıyorlar!

genelde kahvede gazete okumak dışında herhangi bir şey yapmayan, memur olmasa bir hitler, bir franco havasında yaşayacak hardcore milliyetçi öğretmenin sarf ettiği sözdür.

k. ö. c.: ya ne olacağıdı? zamanında ağır sanayinin ülkeye zarar vereceğini söyleyen de sen değil miydin? aman ne orijinal bir laf ettin. eskiden buralar hep üzüm bağıydı biliyorsun...

3- 45 yıllık öğretmenim, sizin kadar kötü bir sınıf görmedim!

k.ö.c.: belki de gördün ama hatırlamıyorsun.

4- sonra vay efendim söylemedi, vay efendim uyarmadı demeyin!

bu "vay efendim" kalıbı neden öğretmenler arasında bu kadar meşhur oldu anlamak çok zor. bir ödev veriyorsun, tamam. her ödev gibi, yapılmama ihtimali var. fakat hayatında kaç öğrencinin "vay efendim" diye konuşmaya başladığını gördün? mesela "vay efendim ben kalem sivriltecektim", "vay efendim beslenme çantamdan sadece 1 yumurta çıktı!" türünde cevaplar geliyor da biz mi duymadık yani? osmanlı beyzadelerine mi ders veriyorsun oğlum? kafandan aristokrasi mi yaratıyorsun lan kendi kendine?

k. ö. c. makamı çekiliyor artık burada...

4 yorum:

baskasininsesi dedi ki...

k.ö.c nedir ayol? "kalbi kırık öğrenci cephesi" mi?

Hüseyin Tır dedi ki...

öğrencinin kalbi kırılmaz efenim! kutsal öğrenci cevabı'nın kısaltılmışı o

Adsız dedi ki...

başkan gezdıgın en gusel blog sıtesı elıne saglık

Hüseyin Tır dedi ki...

teşekkür ediyorum efendim kalıcı bir okurumuz olursanız sürpriz hediyeler kazanma riskiniz var :F